1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Griekse Taco's Met Kip En Feta Kaas

26 juni 2015

Griekse Taco’s Met Kip En Feta Kaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Een heerlijk zomerrecept! Griekse Taco’s Met Kip En Feta Kaas! Erg lekker wanneer de temperatuur oploopt en je niet te zwaar wilt eten. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 800gr kipfilet
  • 50ml olijfolie
  • 150gr mais uit blik
  • 3 tomaten
  • handje vol verse basilicum
  • klein handje verse peterselie
  • 200gr feta kaas
  • 8 taco schelpen
  • 100gr gemengde sla

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen boven een kom
  2. Snij de citroen door de helft en pers de sap uit boven dezelfde kom
  3. Voeg de knoflook en zout toe en roer het even door elkaar
  4. Snij de kip in stukjes en doe deze samen met de citroensap en knoflook in een vriezer zak
  5. Zet de kipfilet een nacht in de koelkast zodat de marinade goed in de kip trekt
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en braad de kip in ongeveer 10 minuten gaar
  7. Voeg aan het einde de mais toe en laat het nog even een paar minuten zachtjes mee bakken
  8. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en had de basilicum en peterselie fijn
  9. Verkruimel (niet te fijn) vervolgens de feta kaas
  10. Vul de taco schelpen met de kip en mais wanneer deze gaar is
  11. Verdeel de sla, stukjes tomaat, verse basilicum en peterselie over de schelpen
  12. Verdeel als laatste de feta kaas over de taco’s

Details Griekse Taco’s Met Kip En Feta Kaas

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven