1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Groene Asperge En Doperwten Soep

11 mei 2016

Groene Asperge En Doperwten Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Groene Asperge En Doperwten Soep maak ik meestal tijdens de lente of in de zomer! Het heeft een milde frisse smaak en daarom wat mij betreft heerlijk tijdens de zonnige dagen van het jaar. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400gr groene asperges
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 275gr doperwten
  • 250ml amandeldrink naturel
  • 500ml groentebouillon
  • sap van een halve limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de asperges, snijd het onderste stugge deel van de groene asperges af (2 a 3 cm) en verdeel ze over de bakplaat
  3. Besprenkel de asperges met de helft van de olijfolie en zout en peper naar smaak
  4. Zet de bakplaat met asperges 15 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de doperwten, amandeldrink en groentebouillon toe en roer het goed door
  7. Breng de soep aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur
  8. Voeg de asperges toe (houd een paar achter voor de garnering) en pureer het geheel met een staafmixer
  9. Breng de soep terug aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  10. Voeg de limoensap toe, proef het resultaat en voeg naar smaak zout en peper toe
  11. Garneer de soep met croutons en een paar asperges

Details Groene Asperge En Doperwten Soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Staafmixer

Gerelateerde producten