1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Groene Pasta

18 maart 2014

Groene Pasta

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Voor 5 Personen

Bereidingswijze

Deze groene pasta is een hit hier thuis. Het is de manier om kinderen te laten smullen van broccoli ;-)!
Snijd het kippendijvlees in stukjes. Ik gebruik kippendijvlees omdat het veel lekkerder is dan kipfilet. En het is nog goedkoper ook. Kruid het vlees met cajunkruiden en flink veel kerrie. Laat het even intrekken.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 5 minuten in water met een beetje zout. Ze moeten beetgaar zijn.
Neem een flinke pan en bak het kippendijvlees op hoog vuur totdat het bruin is. Pers ondertussen 3 teentjes knoflook.
Zet een pan water op voor de pasta. Ik gebruik meestal spirelli omdat de saus daar lekker aan vast kleeft. Je kunt ook variëren met tricolore pasta. In het kookwater los ik vaak een bouillonblokje op voor de smaak.
Als de kip mooi bruin is mag het vuur wat zachter. Voeg de gekookte broccoli toe. Schep het geheel goed door en voeg de geperste knoflook toe. Doe er nog wat kerrie bij en schep het geheel nog ca. 2 minuten om. Nu kan de crème fraîche er bij. Verwarm het maar laat het niet koken. Voeg tenslotte de gekookte spirelli toe en meng het geheel goed. Maak het op smaak met wat peper en zout.

Op tafel voegen wij nog sambal toe. Ik ben gek op pittig dus bij mij gaat er wel een lepel sambal doorheen, maar iedereen is anders.

Schenk er een lekker wit wijntje bij en geniet! Eet smakelijk! Sabine

Ingrediënten

  • ca. 750 gram broccoli
  • 1 pak pasta spirelli
  • 
ca. 400 gram kippendijvlees (ontbeend)
  • 2 bakjes crème fraîche of ca. 350 ml magere yoghurt
  • 
3 teentjes knoflook


  • 
peper, zout, kerrie, cajunkruiden


  • 
olie



Benodigdheden

Grote pan, knoflookpers

Details

Bereidingstijd: 25 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld