1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Grote sandwich van Turks brood

7 maart 2014

Grote sandwich van Turks brood

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Voor 4 Personen

Bereidingswijze

Kook in ruim kokend water met zout 300 g sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid 400 g kipfilet in blokjes met ½ eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 g gemengde sla, de sperziebonen, 100 g mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. En sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.

bron: voorlichtingsbureau brood www.brood.net

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 300 g sperziebonen
  • 400 g kipfilet
  • 1/2 eetlepel kipkruiden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 eetlepels hete olijfolie
  • 100 g gemengde sla
  • 100 g mozzarella
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • zout
  • peper

Benodigdheden

    Geen benodigdheden opgegeven.

Details

Bereidingstijd: 30min.