1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Hangop met Aardbeien

22 juni 2014

Hangop met Aardbeien

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Zet een grote vergiet in een grote pan, leg een natte theedoek over het vergiet en giet de karnemelk op de doek
  2. Laat het gedurende 24 uur staan in een koele ruimte. Het waterige deel van de karnemelk zal door de doek in het vergiet in de pan druipen
  3. Schep het dikke gedeelte dat op de doek achterblijft in een kom en roer er de room doorheen
  4. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de helft over 6 lage brede glazen (bij voorkeur whiskey glazen)
  5. Verdeel de hangop over de 6 glazen en schep het op de plakjes aardbei
  6. Strooi de rest van de plakjes aardbei over de hangop
  7. Leg een bolletje vanille ijs boven op

Ingrediënten

  • 4 liter karnemelk
  • 100ml room
  • 500gr aardbeien
  • 6 bolletjes vanille ijs

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Hangop met Aardbeien

Tip: Vervang de aardbei door stukjes mango of elke andere vrucht die je maar lekker vindt