1. Homepage
  2. Snacks en Tussendoortjes
  3. Hartige Mediterraanse Muffins

10 september 2014

Hartige Mediterraanse Muffins

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

35 minuten

Heerlijke Hartige Mediterraanse Muffins, een mix van kaas en zongedroogde tomaatjes! Eén van mijn favoriete recepten. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 150gr geraspte oude kaas
  • 8 uitgelekte zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels fijn gesneden zwarte olijven zonder pit
  • ongeveer 15 verse fijngesneden basilicum blaadjes
  • 250ml melk
  • 75gr gesmolten boter
  • 1 losgeklopte ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zet 12 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
  3. Zeef de bloem en het zout samen in een grote kom
  4. Roer 3/4 van de kaas, de zongedroogde tomaatjes, gesneden olijven en basilicum door de bloem
  5. Mix de melk, boter en ei tot een gladde massa in een grote beslag kom
  6. Maak een kuiltje in het midden van het bloem-kaas mengsel en schenk het melk mengsel er in één keer in
  7. Mix het mengsel lichtjes totdat er een beslag ontstaat
  8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes en bestrooi het met de overgebleven kaas
  9. Bak de Hartige Mediterraanse Muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Laat de muffins voor het serveren 5 minuten afkoelen

Details Hartige Mediterraanse Muffins

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven