1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Heerlijke Chocolade Taart

13 mei 2015

Heerlijke Chocolade Taart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

60 minuten

Heerlijke Chocolade Taart met marshmallows en pecannoten! Ik dacht dat het wel weer eens tijd werd voor een lekkere chocoladetaart. Ik hoop dat jullie ervan genieten! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 60gr fijngehakte pecannoten
  • klontje boter
  • 160gr boter
  • 75gr pure chocolade
  • 100gr suiker
  • 100gr bloem
  • 70gr cacaopoeder
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 150gr marshmallows
  • 30ml melk
  • 200gr poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verdeel de pecannoten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C
  2. Vet een vierkante ovenschaal in met een klontje boter
  3. Smelt 110gr boter samen met de chocolade al roerend in een steelpan op laag vuur
  4. Meng de suiker, bloem en 30gr cacaopoeder in een kom en voeg al roerend de gesmolten chocolade, eieren, 1 theelepel vanille-extract en de zout toe
  5. Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven
  6. Haal de schaal uit de oven en bedek het geheel met de marshmallow
  7. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven
  8. Klop ondertussen 50gr boter samen met de rest van de cacaopoeder en melk in een steelpan op matig vuur tot de boter is gesmolten
  9. Laat het ongeveer 2 minuten rustig koken en blijf voortdurend roeren
  10. Haal de pan van het vuur en gebruik een elektrische mixer zodat er een mooie gladde glazuur ontstaat
  11. Haal de ovenschaal uit de oven en bedek het met de glazuur en bestrooi het met de pecannoten
  12. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen

Details Heerlijke Chocolade Taart

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal van ongeveer 22cm x 22cm, elektrische mixer

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten