1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Hete Peen (Chili wortels)

16 maart 2014

Hete Peen (Chili wortels)

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Hetepeen, bijgerecht voor 4 personen

Dit zijn wortels op een hele andere manier, met knoflook, paprika en ui. Lekker pittig en lekker anders. Ik noem het Hete Peen.

Bereidingswijze

Schil de winterwortels en snijd er gelijke dunne plakken van. Maak ook kleine reepjes van de paprika. Pers de knoflook en snipper de ui.
Zet een koekenpan, hapjespan of wok met deksel op het vuur en smoor de wortel gedurende ongeveer 5 minuten in een scheutje olie. Voeg dan zout, knoflook, paprika, ui en de chilisaus toe en schep het goed door. Laat het nog 5 minuten stoven op een matig vuur. Voeg tenslotte wat fijngehakte peterselie toe.

Ingrediënten

  • 5 winterwortels
  • 
2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 
75 ml chilisaus
  • olijfolie
  • zeezout
  • peterselie

Benodigdheden

Pan of wok

Details

Bereidingstijd: 12 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Eet smakelijk!
Sabine