1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Hollandse Groentesoep

7 juli 2014

Hollandse Groentesoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de beschuit boven het gehakt in een grote kom en voeg de leverpastei toe
  2. Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en peper en kneed alles goed door elkaar en vorm kleine balletjes
  3. Snipper de uien en snijd de wortel in kleine blokjes
  4. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes
  5. Zet een soeppan met wat boter op middelhoog vuur en bak hierin de uien glazig
  6. Voeg vervolgens de wortel, de aardappelblokjes en de uitgeperste knoflookteentjes toe en laat dit nog een paar minuten zachtjes bakken
  7. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in halve ringen
  8. Snijd de bleekselderij ook fijn en bak het samen met de prei nog even mee met de rest van de groente
  9. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  10. Voeg de soepballetjes toe en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken
  11. Voeg de peterselie vlak voor het serveren toe

Ingrediënten

  • 300gr half om half gehakt
  • 1 beschuit
  • half blikje leverpastei
  • 2 uien
  • 3 preistengels
  • 2 flinke wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • bosje gehakte verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 3 aardappels
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Hollandse Groentesoep

De Hollanse Groentesoep is heerlijk als voorgerecht of met belegde broodjes tijdens de zondagmiddag lunch