1. Homepage
  2. Kindergerechten
  3. Honing Walnoten Cupcakes

1 augustus 2014

Honing Walnoten Cupcakes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 stuks

35 minuten

Ingrediënten

  • 85gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 90gr boter (op kamer temperatuur)
  • 85gr basterd suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 55gr gehakte walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Zet 12 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en zet dit apart
  4. Pers de sinaasappel en zet ook het sap apart
  5. Doe de bakmeel in een beslag kom en voeg een 1/4 theelepel kaneel en de nootmuskaat toe
  6. Meng de boter en suiker in een aparte kom en klop het geheel tot een glad mengsel
  7. Roer vervolgens 1 eetlepel honing en sinaasappelraspsel er doorheen
  8. Klop de 2 eieren en voeg het geleidelijk toe aan het boter-suiker mengsel
  9. Mix vervolgens het meelmengsel er beetje bij beetje doorheen
  10. Voeg als laatste 40gr van de gehakte walnoten toe en roer het goed door
  11. Verdeel het mengsel over de 12 bakvormpjes en zet ze in de reeds voorverwarmde oven
  12. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze een klein beetje afkoelen
  13. Meng de overgebleven 15gr walnoten met een 1/4 theelepel kaneel
  14. Doe 2 eetlepels honing samen met het sinaasappelsap in een steelpan op laag vuur en roer tot er één mengsel ontstaat
  15. Maak met een sateprikker of vork een klein gaatje in de bovenkant van elke cupcake en giet het honingmengsel over de cupcakes
  16. Strooi als laatste de walnoten erover en serveer de Honing Walnoten Cupcakes warm of koud

Details Honing Walnoten Cupcakes

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven