1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Indonesische Sateetjes

31 oktober 2014

Indonesische Sateetjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

30 minuten

Indonesische Sateetjes, welke Nederlander houd daar niet van? Dit recept kan natuurlijk niet ontbreken. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel djintan (gemalen komijn)
  • 900gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 versnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 250ml water
  • 150gr pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Meng de ketjap, ketchup, 2 eetlepels plantaardige olie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, peper en djintan in een grote kom
  2. Voeg de stukjes kip toe en roer het goed door
  3. Zet de kom met gemarineerde kipfilet minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
  4. Verhit één eetlepel olie in een sauspan en fruit de ui
  5. Voeg, wanneer de ui glazig is, de rest van de knoflook toe
  6. Voeg vervolgens het water, pindakaas, rest van de ketjap, sambal en suiker toe
  7. Roer de saus goed door tot het één glad geheel is en haal het van het vuur
  8. Mix de citroensap door de saus en zet het apart
  9. Verdeel de stukjes kip over een aantal satéstokjes
  10. Verhit de rest van de plantaardige olie in een koekenpan en bak de Indonesische Sateetjes in ongeveer 10 minuten gaar (5 minuten per kant)
  11. Serveer de sateetjes met de pindasaus

Details Indonesische Sateetjes

Tip: Serveer deze sateetjes bij zelfgemaakte bami, nasi of ieder andere oosters gerecht.

Benodigdheden

Satéstokjes