1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Italiaanse Pruimentaart

6 maart 2015

Italiaanse Pruimentaart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 punten

90 minuten

Italiaanse Pruimentaart, lekker, lekker, lekker! Wanneer je geen pruimen voor handen hebt kan je deze taart ook maken met bijvoorbeeld appels of peren. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 12 (ongeveer 900gr) rijpe pruimen
  • 125ml melk
  • 150gr boter
  • 3 eieren
  • 150gr kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250gr bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • extra suiker of poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zeef ondertussen de bloem en laat de boter voorzichtig smelten in een pan
  3. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit
  4. Klop de eieren los samen met de suiker en vanille-extract tot een schuimig geheel
  5. Roer de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor
  6. Roer vervolgens de gesmolten boter en de melk door het mengsel
  7. Giet een dun laagje deeg in de vorm, en vul de vorm met driekwart van de pruimen en vervolgens de rest van het beslag
  8. Leg de laatste pruimen er bovenop en druk ze licht in de taart beslag
  9. Strooi als laatste een beetje suiker over de taart en zet het 60 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Laat de taart minimaal 10 minuten afkoelen voor het serveren

Details Italiaanse Pruimentaart

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ronde bakvorm

Gerelateerde producten