1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus

28 november 2014

Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Heerlijke en gezonde Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus! Wat een genot! Serveer het samen met mie en gewokte verse groenten en je hebt een volledige maaltijd klaar in een handomdraai. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • gember, geschild en geraspt (ongeveer 3cm)
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 90ml ketjap
  • 40ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 3 eetlepels honing
  • 400gr zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Doe de gember, knoflook, ketjap, Mirin en honing in een steelpan
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op laag vuur
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes (ongeveer 2 x 2cm) en rijg het aan de spiesen/saté prikkers
  4. Bestrijk de zalmspiesen met de saus en verhit de grillpan zonder olie of boter
  5. Gril de spiesen in de grillpan in ongeveer 3 minuten rosé
  6. Keer de zalm elke halve minuut om en bestrijk het telkens opnieuw met de saus
  7. Serveer de Zalmspiesen met de rest van de saus

Details Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus

Tip: Serveer dit recept met mie en gewokte verse groente zoals courgette en wortel.

Benodigdheden

Spiesen/saté prikkers, grillpan

Gerelateerde producten