1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Jus van Rode Ui en Appelstroop

7 november 2014

Jus van Rode Ui en Appelstroop

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Jus van Rode Ui en Appelstroop smaakt heerlijk bij de meeste zelfgemaakte stampot maar je kan het ook serveren bij een lekker stukje vlees! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 3 eetlepels boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 130ml appelsap
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel warm water
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en verhit de boter in een koekenpan
  2. bak de rozemarijn 2 minuten en voeg vervolgens de ui toe
  3. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken en verwijder vervolgens de rozemarijn
  4. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng het aan de kook
  5. Los de maizena op in het water, voeg het toe en roer het geheel tot een gebonden jus
  6. Breng de Jus van Rode Ui en Appelstroop eventueel op smaak met zout en peper

Details Jus van Rode Ui en Appelstroop

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven