1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Kaas Scampi Dip Met Stokbrood

10 augustus 2016

Kaas Scampi Dip Met Stokbrood

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Kaas Scampi Dip Met Stokbrood! Geniet van deze overheerlijke dip met stokbrood. Serveer het als voorgerecht of voor bij de borrel. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 75ml droge witte wijn
  • 50ml verse limoensap
  • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 250gr gepelde scampi’s
  • zout en peper naar smaak
  • 200gr ricotta
  • 100gr geraspte kaas
  • 50gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stokbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  3. Voeg de knoflook toe en fruit het voor ongeveer 2 minuten
  4. Voeg vervolgens de witte wijn, limoensap, peterselie (laat een theelepel achter voor de garnering) en scampi’s toe
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak het tot de scampi’s ondoorzichtig zijn voor ongeveer 7 minuten
  6. Leg de scampi’s op een snijplank en snij deze fijn
  7. Doe vervolgens de scampi’s samen met de ricotta, geraspte kaas en de parmezaanse kaas in een grote kom
  8. Roer het goed door elkaar en verdeel het vervolgens over een ovenschaal
  9. Bak de dip voor ongeveer 15 minuten in de oven
  10. Laat het even afkoelen en garneren het daarna met de peterselie en serveer het met brood

Details Kaas Scampi Dip Met Stokbrood

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

Gerelateerde producten