1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Kabeljauw in Parmaham

4 juni 2014

Kabeljauw in Parmaham

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verkruimel het brood en meng het met het amandelschaafsel en snij de boter in kleine blokjes
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en droog de vis met een vel keukenpapier
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en kruid de kabeljauw filet met zeezout en vers gemalen zwarte peper
  4. Plaats een takje rozemarijn op de filet, wikkel het in de Parmaham en zet het 5 minuten in de oven
  5. Haal vervolgens de schaal uit de oven en bestrooi de vispakketjes met het amandelschaafsel en broodkruimels. Besprekel het geheel daarna met een uitgeperste citroen. Verdeel als laatste de blokjes boter over de schaal
  6. Zet de schaal vervolgens nog 4 minuten in de oven
  7. Serveer de ingepakte kabeljauw filets met verse sperziboontjes of brocoli

Ingrediënten

  • 4 kabeljauw filets (ongeveer 180gr per stuk)
  • 8 plakjes Parmaham
  • 4 takjes rozemarijn
  • 50ml extra vierge olijf olie
  • 40gr roomboter
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 100gr amandelschaafsel
  • 1 citroen

Benodigdheden

Oven

Details Kabeljauw in Parmaham

Het smelten van de stukjes roomboter zorgt ervoor dat het mengt met de citroensap, de broodkruimels en het amandelschaafsel. Tevens geeft het een heerlijke boterachtige smaak.