1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Karamel Bananen Cakejes

15 april 2015

Karamel Bananen Cakejes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 stuks

40 minuten

Deze Karamel Bananen Cakejes zijn om je vingers bij op te eten! Erg lekker en eenvoudig! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 175gr dadels
  • 125ml kokend water
  • 75ml plantaardige olie
  • 100gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 250gr geprakte banaan
  • 75ml karamelsaus
  • vanille ijs

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de dadels in een kom en voeg het water toe
  3. Laat de dadels 10 mintuten wellen en hak het vervolgens fijn (bijna tot een puree) in een keukenmachine
  4. Klop vervolgens de olie samen met de suiker en boter tot een glad geheel
  5. Voeg vervolgens al kloppend één voor één de eieren toe
  6. Roer de vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag en mix het 1 minuut met een elektrische mixer op de laagste stand
  7. Meng vervolgens de dadels en banaan door het mengsel
  8. Schenk het beslag in een vierkante bakblik en zet het 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Laat de cake 5 minuten nagaren in de bakvorm en prik vervolgens kleine gaatjes (ongeveer om de 1,5cm) in de cake met een satéprikker
  10. Schenk de karamelsaus over de cake en laat het geheel 15 minuten staan zodat de saus in de cake trekt
  11. Snij de cake in 12 porties en serveer het met een beetje extra karamelsaus en een bolletje vanille-ijs

Details Karamel Bananen Cakejes

Tip: In plaats van vanille-ijs kan je ook gerust slagroom gebruiken.

Benodigdheden

Oven, keukenmachine, mixer, bakblik

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten