1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Karamel Rum Pudding Dessert

23 maart 2016

Karamel Rum Pudding Dessert

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

45 minuten

Karamel Rum Pudding Dessert is een heerlijk dessert om echt van te genieten. Je moet er wel even de tijd voor nemen want het is geen makkelijk recept. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 175gr biscuitjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 175gr bruine basterdsuiker
  • 6 eetlepels boter (op kamertemperatuur)
  • 750ml melk
  • 30gr maizena
  • 200ml water
  • 5 eierdooiers
  • 3 eetlepels bruine rum
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de biscuitjes en meng het samen met de cacaopoeder, 2 eetlepels van de bruine basterdsuiker en 2 eetlepels van de boter
  2. Verdeel het biscuit mengsel over 8 kleine glazen of potjes (zorg dat je een beetje overhoudt voor de afwerking) en druk het stevig aan
  3. Mix 125ml van de melk met de maizena tot een glad geheel en zet het opzij
  4. Klop de eierdooiers met een elektrische mixer voor ongeveer 3 minuten in een kom en zet het opzij
  5. Verwarm de rest van de melk tot het kookpunt in een steelpan en laat het even afgedekt staan
  6. Verwarm het water in een andere steelpan en voeg de rest van de bruine suiker toe
  7. Roer het geheel totdat de suiker is opgelost
  8. Laat het vervolgens nog even door koken totdat het begint te karameliseren
  9. Mix nu rustig de warme melk en daarna het maizena mengsel door de geklopte eierdooiers
  10. Mix vervolgens de karamel door het mengsel en verwarm het geheel al roerend voor ongeveer 8 minuten
  11. Haal de pan van het vuur en voeg de boter, rum en zout toe
  12. Verdeel de pudding over de 8 glazen en zet het minimaal 4 uur in de koelkast
  13. Decoreer Karamel Rum Pudding Dessert voor het serveren met slagroom en de overgebleven biscuitkruimels

Details Karamel Rum Pudding Dessert

Niet opgegeven

Benodigdheden

Elektrische mixer

Gerelateerde producten