1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Kersencake recept

7 januari 2015

Kersencake recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

75 minuten

Deze ontzettend lekkere Kersencake recept is heerlijk bij de koffie of zelfs als nagerecht met een flinke lepel slagroom. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 650gr kersen op siroop
  • 200gr boter
  • 200gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 175gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 150gr amandelschaafsel
  • 100ml Griekse yoghurt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een vierkante bakvorm in met een klontje boter
  2. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op
  3. Klop de boter samen met de kristalsuiker en eieren tot een glad mengsel
  4. Voeg het bakmeel, opgevangen siroop (ongeveer 75ml) en kaneelpoeder toe en klop het tot een mooi glad beslag
  5. Roer de amandelschaafsel en vervolgens de Griekse yogurt door het beslag
  6. Vul de bakblik met een dun laagje beslag en een derde van de kersen
  7. Doe de helft van de resterende beslag en wederom een derde van de kersen in de vorm
  8. Schenk de rest van het beslag in de vorm en beleg deze met de rest van de kersen
  9. Druk de kersen met je vingertop in het beslag
  10. Bak de cake in 40 minuten gaar in de oven
  11. Bestrooi de kersencake royaal met poedersuiker

Details Kersencake recept

Tip: Garneer de cake met verse kersen.

Benodigdheden

Vierkante bakvorm 20cm

Gerelateerde producten