1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Kerstham met Glazuur van Ananas

19 december 2014

Kerstham met Glazuur van Ananas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 Personen

180 minuten

Kerstham met Glazuur van Ananas is een echte kersttraktatie! Langzaam garend, ingesmeerd met ananasglazuur krijgt deze beenham een fantastische smaak! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 beenham van ongeveer 4 kilo
  • 350ml water
  • 250ml ananassap
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 4 kruidnagels
  • 1 verse ananas in blokjes gesneden
  • 50gr boter
  • 100gr bruine suiker
  • 2 eetlepels grove mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Verwijder het vel/zwoerd tot 10cm van het einde van het bot en verwijder het overtollig vet met een scherp mes
  3. Doe het water, ananassap, mosterdzaad, en kruidnagels in een grote diepe ovenschaal
  4. Leg de ham op een rooster boven de schaal en dek geheel af met folie
  5. Bak de beenham 2 uur in de oven
  6. Pureer ondertussen de ananas in een keukenmachine
  7. Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker toe
  8. Voeg de gepureerde ananas en de mosterd toe
  9. Roer het geheel goed door elkaar en haal het glazuurmengsel van het vuur
  10. Haal het vlees na 2 uur uit de oven en laat het even uitlekken
  11. Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in de ham
  12. Bestrijk de beenham met de helft van het glazuur en zet de ham terug in de oven op 210°C
  13. Bak het onbedekt 40 minuten en bestrijk de ham elke 10 minuten met de rest van het glazuur

Details Kerstham met Glazuur van Ananas

Tip: Serveer de Kerstham met Glazuur van Ananas warm of koud in plakjes gesneden

Benodigdheden

Oven, ovenschaal, keukenmachine

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten