1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Kip Cordon Bleu Met Honing Mosterd

9 maart 2016

Kip Cordon Bleu Met Honing Mosterd

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

70 minuten

Kip Cordon Bleu Met Honing Mosterd is samen met geblancheerde groenten een ideale doordeweekse maaltijd. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 plakjes schouderham
  • 4 grote plakken kaas
  • bloem
  • paneermeel
  • 1 geklutst ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie
  2. Snij de kipfilets door de helft zodat ze zo plat mogelijk worden. Sla ze eventueel nog wat platter door er plastic folie op te leggen en er met een vleeshamer of pan op te slaan
  3. Meng de mosterd met de honing en dille in een kom en breng het op smaak met een beetje vers gemalen peper
  4. Smeer één kant van de 4 kipfilets royaal in met de honing mosterd saus en beleg het vervolgens met een plak ham en dan met kaas, zodat de kip helemaal bedekt is
  5. Rol de kipfilets op en zet ze vast met een paar cocktailprikkers
  6. Bestrooi een bord met bloem en een ander bord met paneermeel
  7. Paneer de opgerolde kipfilets door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en als laatste door het paneermeel
  8. Leg de kipfilets naast elkaar in het midden va de ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Smeer na 30 minuten de boven en zijkanten nog even in met de overgebleven honing mosterd saus en zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven

Details Kip Cordon Bleu Met Honing Mosterd

Tip: Heerlijk met geblancheerde verse groenten!

Benodigdheden

Oven