1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Kipfilet Gesmoord In Witte Wijn

19 augustus 2015

Kipfilet Gesmoord In Witte Wijn

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Kipfilet Gesmoord In Witte Wijn is een heerlijk hoofdgerecht als basis voor een lekker dinner met vrienden of familie! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 900gr kipfilet, in grove stukken gesneden
  • zout en peper
  • 1 losgeklopt ei
  • bloem
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 175ml witte wijn
  • 125ml groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • bosje fijngesneden verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de olijfolie toe
  2. Kruid ondertussen de kipfilet met zout en peper
  3. Haal de stukken kip door het losgeklopt ei en vervolgens door de bloem
  4. Bak de kipfilet in ongeveer 3 minuten gaar aan alle kanten
  5. Voeg de kappertjes en witte wijn toe en dek de pan af
  6. Laat het geheel 3 minuten smoren
  7. Voeg vervolgens de bouillon, citroensap en peterselie toe
  8. Laat het geheel nogmaals 3 minuten smoren op middelhoog vuur
  9. Serveer de kipfilet gesmoord in witte wijn in een schaal en garneer het met een paar schijfjes citroen

Details Kipfilet Gesmoord In Witte Wijn

Tip: Heerlijk met aardappeltje en verse groenten als basis voor een gezellig dinner.

Benodigdheden

Niet opgegeven