1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Kippensoep recept

1 augustus 2014

Kippensoep recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

25 minuten

Dit kippensoep recept staat binnen een half uur op tafel en is ook nog eens gezond en lekker!

Ingrediënten

  • 200gr wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei
  • 15gr boter
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel citroensap
  • 340ml geconcentreerde kippenbouillon met kipvlees (1 pot)
  • 700ml water
  • 30gr vermicelli
  • zout en peper
  • 1 snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel en de bleekselderij in kleine blokjes
  2. Was en snijd de prei in dunne ringen
  3. Verhit de boter in een soeppan en bak op laag vuur al roerend de wortel, bleekselderij prei en tijm gedurende 3 minuten
  4. Voeg de citroensap, bouillon en het water toe
  5. Breek de vermicelli boven de pan en breng het al roerend aan de kook
  6. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen
  7. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Details Kippensoep recept

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven