1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Knoflooksoep recept

2 mei 2014

Knoflooksoep recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Knoflooksoep recept 4 personen

Bereidingswijze

Pel 6 teentjes knoflook en pers deze in een pan met 1,5 liter kokend water. Voeg hier aan toe de zeer fijn gesneden selderij, een beetje thijm een beetje bassilicum, een snufje zout en 3 eetlepels olijfolie (virgen). Laat het geheel 15 minuten koken. Haal nu de pan van het vuur en zeef de soep opdat alle kruiden uit de soep zijn. Scheid nu de eieren en klop de dooiers in een kommetje met warm water. Voeg dit al roerend toe aan de soep. Serveer met een blaadje peterselie en wat groffe zwarte peper en frans stokbrood..

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 stengels verse selderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • thijm
  • zout
  • bassilicum
  • 2 eieren

Details

Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden: 1 kommetje, grote pan, knoflookpers
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld