11 juni 2014

Kroketten recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

195 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees fijn in kleine stukjes
  2. Laat de boter smelten in een koekenpan, roer de bloem erdoor en laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes garen op laag vuur
  3. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat
  4. Roer vervolgens het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken
  5. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  6. Schep de ragout in een kom en laat het minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden
  7. Klop in een diep bord de eieren met melk en olie los
  8. Strooi het paneermeel op een plat bord
  9. Verdeel de ragout in gelijke porties en maak van ieder portie een kroketvorm en rol de kroket vervolgens losjes door de paneermeel
  10. Rol de kroket vervolgens door het eimengsel en nog een keer door de paneermeel
  11. Zet de kroketten nog minimaal een uur terug in de koelkast
  12. Verhit het frituurvet tot 180 graden Celcius
  13. Frituur de kroketten ongeveer 5 minuten

Ingrediënten

  • 300gr runderpoulet
  • 200ml runderbouillon
  • 4 takjes fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 150gr paneermeel
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel olie

Benodigdheden

Frituurpan

Details Kroketten recept

Tip: Van hetzelfde mengsel kunt u ook bitterballen draaien