1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Kruidenboter met Champignons

24 oktober 2014

Kruidenboter met Champignons

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Kruidenboter met Champignons lekker met een stukje stobrood en een glas rode wijn. Dit recept kan prima dienen als voorgerecht of als bijgerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr champignons
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 200gr roomboter op kamer temperatuur
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel room

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon met een borsteltje en smelt het klontje boter in een koekenpan
  2. Voeg de champignons en citroensap toe en bak ze ongeveer 3 minuten op matig tot hoog vuur
  3. Voeg de knoflook toe en bak het nogmaals 30 seconden
  4. laat het geheel uitlekken op een vel keuken papier en doe het in een kom
  5. Roer de roomboter door de champignons en voeg al roerend de oregano, basilicum en room toe
  6. Serveer de Kruidenboter met Champignons met stokbrood

Details Kruidenboter met Champignons

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven