1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Kruidkoek recept

16 juni 2014

Kruidkoek recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

10 personen

120 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Laat de boter smelten in een kleine koekenpan
  3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kruiden, de gesmolten boter en melk in een grote kom totdat de deeg voor de koek ontstaat
  4. Voeg de gember toe aan het deeg en kneed het goed door elkaar
  5. Giet het deeg in een ingevette cakevorm en zet het 60 minuten in de oven
  6. De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte en de vorm van de bakvorm. Begin met controleren na 30 minuten door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog uitkomt is de kruidkoek klaar
  7. Laat de koek voldoende afkoelen voor het aansnijden

Ingrediënten

  • 250gr bloem
  • 200gr bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • een halve theelepel zwarte peper
  • een halve theelepel nootmuskaat poeder
  • 100gr boter
  • 50ml melk
  • 10gr gember

Benodigdheden

Oven, cakevorm

Details Kruidkoek recept

Niet opgegeven