1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Lasagna Bolognese

4 maart 2014

Lasagna Bolognese

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

110 minuten

Lasagna Bolognese! Een heerlijke Italiaanse klassieker! Deze lasagna is gemakkelijk zelf te maken en super lekker! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 700gr gehakt
  • 1 grote ui
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • gedroogde basilicum
  • 1 blikje á 70gr tomatenpuree
  • 1 blik á 400gr gepelde tomaten
  • 400ml passata (tomatensaus)
  • 1 pak lasagne bladeren (witte)
  • 100gr boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150ml kookroom
  • geraspte kaas
  • 1 liter melk
  • 1 snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Rul het gehakt in een grote koekenpan en bak daarbij de fijngesneden ui mee
  2. Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en roer het geheel goed door
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit goed in het gehakt trekken
  4. Hierna kunnen de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe gevoegd worden
  5. Laat alles 10 minuten op matig vuur pruttelen
  6. Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een steelpannetje te smelten
  7. Voeg de bloem toe en roer tot het een droge massa wordt
  8. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie gladde witte saus hebt
  9. Kruid de saus met een snufje peper, zout en nootmuskaat
  10. Voeg bij de tomatensaus de room toe maar laat dit niet meer koken (anders zal de room schiften)
  11. Verwarm de oven voor op 190°C
  12. Vet nu een rechthoekige ovenschaal in en begin met een goede bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus en dan volledig bedekken met lasagne bladeren
  13. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas toe
  14. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het geheel 30 minuten in de oven
  15. Laat het vervolgens 10 minuten door verwarmen zonder de folie en strooi naar smaak nog een klein beetje geraspte bovenop de lasagne

Details Lasagna Bolognese

Tip: Hou ongeveer 1 cm vrij van de bovenkant van de schaal wanneer je de saus in de schaal schept. Door de hitte in de oven zal de saus gaan borrelen en voorkom je dat alles over de schaal heen loopt. Kijk ook uit voor de hete ovenschaal met lasagna bolognese.

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

Gerelateerde producten