1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Linzensoep Met Limoen en Yoghurt

14 augustus 2015

Linzensoep Met Limoen en Yoghurt

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

50 minuten

Linzensoep Met Limoen en Yoghurt is een recept dat ik al heel lang geleden heb opgeschreven. Ik kwam het deze week weer tegen en wilde het meteen met jullie delen! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250gr rode linzen
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel gemalen komijn (Djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1,5 liter groentebouillon
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 250ml Griekse yoghurt
  • klein handje fijngehakte verse peterselie
  • chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig is
  2. Voeg de linzen, gemalen koriander, gemalen komijn, gemberpoeder, mosterdpoeder, en groentebouillon toe
  3. Breng het geheel al roerend aan de kook
  4. Laat de bouillon 20 minuten op laag vuur pruttelen of tot de linzen gaar zijn
  5. Voeg de limoenrasp en de helft van de yoghurt toe en roer het geheel goed door
  6. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren
  7. Meng ondertussen de rest van de yoghurt met de citroensap en peterselie
  8. Verdeel de soep over 6 kommen en garneer elke kom met een paar eetlepels yoghurt en een beetje chilipoeder

Details Linzensoep Met Limoen en Yoghurt

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven