1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Mandarijn Cheesecake

9 januari 2015

Mandarijn Cheesecake

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

75 minuten

Deze Mandarijn Cheesecake is heerlijk fris en fruitig en daarom één van mijn favoriete cheesecake recepten! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 140gr verkruimelde biscuits
  • 30gr fijngehakte pecannoten
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 75gr gesmolten boter
  • 500gr roomkaas
  • 100gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 10 mandarijnen zonder pitjes, gepeld en in partjes
  • 500gr slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
  2. Meng de biscuitkruimels met de pecannoten, kristalsuiker en de gesmolten boter in een grote kom
  3. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
  4. Zet de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Klop de roomkaas samen met de basterdsuiker tot een glad geheel
  6. Klop vervolgens één voor één de eieren door de roomkaas gevolgd door de vanille-extract
  7. Verdeel het mengsel in tweeën
  8. Roer de helft van de mandarijnen voorzichtig door één helft van de roomkaas mengsel en schenk dit in de taartvorm
  9. Schenk het overige deel roomkaas mengsel er overheen
  10. Zet het geheel 50 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Laat de taart volledig afkoelen
  12. Klop de slagroom stijf en smeer een dunne laag over de afgekoelde taart
  13. Spuit de rest van de slagroom in toefjes langs de zijkant van de taart
  14. Vul het midden met de rest van de mandarijn partjes

Details Mandarijn Cheesecake

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, taartvorm

Gerelateerde producten