1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Mango Ananas En Kokos Dessert

2 september 2015

Mango Ananas En Kokos Dessert

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Mango Ananas En Kokos Dessert, wat een tropisch feestje! Vers fruit in combinatie met slagroom. Jummie! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel vers geperste citroensap
  • 1 mango
  • 250ml slagroom
  • 75ml Griekse yoghurt
  • 50gr geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en het hart van de ananas en snij het in schijven en vervolgens in kleine blokjes
  2. Doe de ananas samen met 3 eetlepels kristalsuiker in een steelpan en verwarm het geheel al roerend gedurende 15 minuten
  3. Haal de pan van het vuur en roer de citroensap door het mengsel
  4. Zet de ananas compote een uur in de koelkast
  5. Schil ondertussen de mango en snij het in stukjes
  6. Klop de slagroom stijf en roer vervolgens voorzichtig de yoghurt, gekoelde ananas compote en de helft van de kokos rasp erdoor
  7. Vul 4 glazen met om en om de slagroom ananas mengsel en stukjes mango
  8. Garneer het geheel met het overgebleven geraspte kokos

Details Mango Ananas En Kokos Dessert

Tip: Voeg een paar theelepels water toe aan de ananas tijdens het koken wanneer deze dreigt uit te drogen

Benodigdheden

Niet opgegeven