1. Homepage
  2. Jams en Compotes
  3. Mango Passievrucht Limoen Jam

20 juli 2016

Mango Passievrucht Limoen Jam

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 potten

40 minuten

Mango Passievrucht Limoen Jam!! Lekker fris en fruitig! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1kg mango, geschild en pit verwijderd, fijngehakt
  • 300gr passievrucht
  • 75ml limoensap
  • 300gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en pitten van de mango’s en snij het in stukjes
  2. Schil de passievrucht en snij het in zeer kleine stukjes
  3. Doe de mango en de limoensap in een grote steelpan en breng het aan de kook
  4. Laat het geheel met de deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen
  5. Voeg de suiker toe en roer het goed door op een hoog vuur
  6. Breng het geheel opnieuw aan de kook zonder deksel en zonder te roeren gedurende 15 minuten
  7. Roer de passievrucht samen met de pitjes en de limoenschil door het mengsel
  8. Giet de hete jam in de weckflessen of potjes en dek ze gelijk af
  9. Label het met de datum en laat ze 1 tot 2 uur afkoelen in de koelkast

Details Mango Passievrucht Limoen Jam

Niet opgegeven

Benodigdheden

Jampotjes of weckflessen