1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Mangomisu Recept

3 juni 2015

Mangomisu Recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

40 minuten

Mangomisu Recept! Een fantastische combinatie van verschillende smaken maakt dit een perfect zomers nagerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eieren, eigeel en eiwit gescheiden bewaren
  • 60gr basterd suiker
  • 250gr Mascarpone
  • 250ml slagroom
  • 60gr kristalsuiker
  • 250gr frambozen
  • 2 eetlepels water
  • sap van 1 limoen
  • 125ml Grand Marnier
  • sap van 2 sinaasappels
  • 300gr lange vingers
  • 3 mango’s, geschild en in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Bedek een ronde springvorm van ongeveer 22cm met bakpapier
  2. Klop de eierdooiers samen met basterd suiker in een grote kom
  3. Voeg de Mascarpone toe en klop het tot een glad mengsel
  4. Klop de slagroom stijf in een aparte kom en roer het rustig door het Mascarpone mengsel
  5. Klop het eiwit stijf en roer ook dit rustig door het mengsel
  6. Doe vervolgens de kristalsuiker met twee eetlepels water in een steelpan en warm het op tot de suiker is opgelost
  7. Voeg vervolgens de frambozen en limoensap toe en laat het afkoelen
  8. Pureer het in een keukenmachine tot een gladde saus
  9. Combineer de Grand Marnier met de sinaasappelsap en dip de helft van de lange vingers in de mix
  10. Begin nu met het bouwen van de Mangomisu en begin met de lange vingers in Grand Marnier en sinaasappelsap
  11. Smeer vervolgens de helft van de Mascarpone mix over de lange vingers gevolgd door de helft van de mango
  12. Bedek het geheel met lange vingers en herhaal de vorige stap nog een keer
  13. Schenk als laatste de frambozensaus over het geheel en zet het minimaal 2 uur in de koelkast

Details Mangomisu Recept

Niet opgegeven

Benodigdheden

Springvorm van ongeveer 22cm, keukenmachine

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten