1. Homepage
  2. Soepen
  3. Marokkaanse Harira

6 februari 2015

Marokkaanse Harira

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

90 minuten

Ik heb dit traditionele recept voor Marokkaanse Harira gekregen van een vriendin van me. Het is erg lekker, voedzaam en gezond! Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500gr lamsvlees, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels boter
  • 400gr gepelde tomaten
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 fijngehakte ui
  • 1,5 liter water
  • 1 bosje fijngehakte koriander
  • 200gr linzen uit blik
  • 200gr kikkererwten uit blik
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Kruid het lamsvlees met de kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout
  2. Verhit de boter in een grote soeppan en voeg het vlees toe
  3. Braad het vlees totdat alle kanten zijn dicht geschroeid
  4. Voeg de gepelde tomaten, bleekselderij, wortel en ui toe en bak het 5 minuten op laag vuur. Roer het geheel af en toe door om aanbakken te voorkomen
  5. Voeg vervolgens het water en de linzen toe en kook de soep l één uur afgedekt op laag vuur
  6. Voeg 10 minuten voor het serveren de kikkerwerwten, de koriander en het citroensap toe
  7. Garneer de soep met een beetje verse koriander

Details Marokkaanse Harira

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven