1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Marokkaanse Wortelsalade

2 oktober 2014

Marokkaanse Wortelsalade

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Bereid deze Marokkaanse Wortelsalade van tevoren en bewaar het in de koelkast. Zonder de verse koriander kan je het gemakkelijk 3 dagen bewaren! Dit heerlijk bijgerecht smaakt perfect bij een stukje vlees geserveerd met couscous! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 650gr wortelen gewassen en in ringen gesneden
  • 50gr rozijnen
  • sap van 1 citroen
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout en vers gemalen peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • klein handje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Kook de wortelen ongeveer 7 minuten in een pan met ruim kokend water
  2. Voeg op het laatste moment de rozijnen toe en laat het geheel uitlekken
  3. Spoel de wortelen en rozijnen af met koud water tot het voldoende is afgekoeld
  4. Doe het citroensap, knoflook, komijn-, paprika-, kaneelpoeder en cayennepeper in een salade kom
  5. Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper
  6. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel door elkaar
  7. Voeg de wortelen en rozijnen toe en mix het door elkaar

Details Marokkaanse Wortelsalade

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven