1. Homepage
  2. Bonbons en Snoepjes
  3. Meringue recept

27 juni 2014

Meringue recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 persoon

40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 110 graden Celsius
  2. Klop het eiwit met het zout met de mixer op de hoogste stand (niet te veel bewegen) totdat het eiwit behoorlijk wat volume krijgt
  3. Voeg vervolgens 1 eetlepel kristalsuiker toe en mix op een lage stand verder
  4. Voeg voorzichtig per eetlepel de rest van de suiker toe totdat de suikerkristallen volledig zijn opgelost en het een mooi luchtig geheel is
  5. Zeef de poedersuiker
  6. Spatel voorzichtig de poedersuiker er door in lange langzame halen
  7. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het in mooie toefjes over de met bakpapier beklede bakplaat
  8. Zet de Meringues gedurende 45 tot 60 minuten in de oven afhankelijk van hoe groot de meringues zijn

Ingrediënten

  • eiwit van 3 grote eieren
  • 1 mespunt zout
  • 150gr kristalsuiker
  • 100gr poedersuiker

Benodigdheden

(staaf)mixer, oven, spuitzak

Details Meringue recept

Een Meringue is een soort schuimgebakje dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt maar ook in Frankrijk, Duitsland en België onder dezelfde naam te vinden is.