1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Mexicaanse Kippensoep

30 september 2015

Mexicaanse Kippensoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Mexicaanse Kippensoep is voor iedereen die houdt van een goed gevulde soep met veel smaak! Het is gemakkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr kipfilet
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400gr zwarte bonen
  • 300gr mais uit blik
  • 400gr gepelde tomaten
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilet met de chilipoeder en 1/2 theelepel zout
  2. Bak de kipfilet in ongeveer 8 minuten gaar en laat het afkoelen
  3. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook
  4. Laat ondertussen de bonen, mais en gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
  5. Snij de gepelde tomaat in stukjes
  6. Voeg de bonen, mais en stukjes tomaat en rode paprika toe aan de bouillon
  7. Trek de kipfilet met je handen uit elkaar en voeg de stukjes toe aan de soep
  8. Voeg ook de peterselie, paprikapoeder en gemalen komijn toe
  9. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 40 minuten zachtjes prutelen
  10. Breng de soep voor het serveren op smaak met zout en peper

Details Mexicaanse Kippensoep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven