1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Italiaanse Minestronesoep

24 juni 2014

Italiaanse Minestronesoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur
  2. Voeg de ui toe en fruit deze ongeveer 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak het ongeveer 30 seconden
  3. Voeg vervolgens de selderij en wortel toe en bak deze tot ze zacht beginnen te worden voor ongeveer 5 minuten
  4. Voeg de sperziebonen, gedroogde oregano, basilicum en 3/4 theelepel zout en peper toe en laat het nog eens 3 minuten bakken
  5. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaten en de kippenbouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook
  6. Zet het vuur op een lage stand en laat 10 minuten koken
  7. Roer de bruine bonen en pasta erdoor en kook de soep tot de pasta gaar is (ongeveer 10 minuten)
  8. Breng de soep eventueel op smaak met zout
  9. Schep de soep in kommen en garneer het met de Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 grote ui in blokjes gesneden
  • 4 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 grote wortel, in blokjes gesneden
  • 100gr sperziebonen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zeezout en versgemalen peper
  • een blik (ongeveer 400gr) gepelde tomaten in blokjes gesneden
  • 250ml kippenbouillon
  • 200gr bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 100gr pasta (schelpjes of elleboogjes)
  • 100gr fijn geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Italiaanse Minestronesoep

Niet opgegeven