1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Mini Cheesecakjes met Appelcompote

24 september 2014

Mini Cheesecakjes met Appelcompote

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 stuks

40 minuten

Deze heerlijke Mini Cheesecakjes met Appelcompote zijn op smaak gebracht met witte chocolade en vanille extract. Ze zijn precies het juiste formaat en smaken fantastisch! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 85gr biscuitjes, verkruimeld
  • 85gr kristalsuiker
  • 40gr boter
  • 100gr witte chocolade
  • 300gr roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels appelsap
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  2. Smelt 35gr boter in een steel pannetje
  3. Mix de biscuit kruimels, 30gr suiker en de gesmolten boter in een beslag kom
  4. Verdeel het mengsel over een muffin vorm (met 12 vakken)
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie
  6. Klop ondertussen de roomkaas samen met de rest van de kristalsuiker tot een zachte gladde massa
  7. Mix vervolgens de eieren door het beslag en daarna de bloem, gesmolten chocolade en vanille extract
  8. Schenk de vulling in de muffin vorm en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Laat de mini cheesecakjes volledig afkoelen voor je ze verwijderd uit de vorm
  10. Smelt ondertussen de rest van de boter (5gr) in een steelpan en voeg de bruine suiker, kaneel en appelsap toe
  11. Blijf roeren tot de suiker is opgelost
  12. Voeg als laatste de appel toe en kook het geheel tot de stukjes zacht worden
  13. Laat de appel compote afkoelen
  14. Schenk een beetje appelcompote over de mini cheesecakejes en smullen maar!

Details Mini Cheesecakjes met Appelcompote

Tip: Niet veel tijd om appelcompote te maken? Vervang dit dan door elke willekeurige jam of compote naar keuze.

Benodigdheden

Oven, muffin vorm

Gerelateerde producten