1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. MonChou in een Glas

10 oktober 2014

MonChou in een Glas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 personen

30 minuten

Als kind maakte mijn moeder vaak MonChou taart die altijd erg in de smaak viel bij de visite tijdens verjaardagen. Deze MonChou in een Glas recept is een variatie op de traditionele MonChou taart. Het is weer eens wat anders! Het leuke van deze kleine glazen is dat je het zowel als “taart” en als nagerecht kan serveren!

Ingrediënten

  • 125gr Bastognekoeken
  • 100gr gesmolten roomboter
  • 200gr MonChou
  • 50ml water
  • 250ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 600gr kersen in siroop

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de biscuitjes, doe het in een kom en voeg de gesmolten boter toe
  2. Mix het geheel door elkaar en maak een laagje koekjes bodem in de 8 glazen
  3. Meng de MonChou met 50ml water in een kom
  4. Klop de slagroom samen met 1 eetlepel suiker in een andere kom
  5. Mix vervolgens beide mengsels door elkaar en verdeel het over de glazen
  6. Zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast
  7. Haal de glazen 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en verdeel de kersen in siroop over de glazen
  8. Zet het geheel nog even terug in de koelkast voordat je het serveert

Details MonChou in een Glas

Niet opgegeven

Benodigdheden

8 (whiskey) glazen