1. Homepage
  2. Snacks en Tussendoortjes
  3. Mueslirepen met spelt

31 maart 2014

Mueslirepen met spelt

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Mueslirepen met spelt

Bereidingswijze

Gezonde mueslirepen maak je zelf! Verwarm je oven voor op 190 graden. Doe de dadels met het water in de keukenmachine en haksel ze fijn. Meng daarna het ei door het mengsel.

Doe de bloem, de vlokken, noten, cranberries en zaden in een kom met het wijnsteenbakpoeder en meng het geheel goed  Voeg vervolgens de dadels uit de keukenmachine toe. Roer het mengsel goed.

Leg bakpaier in een ovenschaal en verdeel het mengsel over de bodem. Zorg dat het goed aangedrukt wordt en in alle hoeken zit. Bak het daarna ongeveer twintig minuten in de oven. Als het afgekoeld is snijd je de plak in stukken. Als je ze bewaart in een luchtdichte bak dan kun je een week lang genieten van deze gezonde mueslirepen met spelt.

Ingrediënten

  • 125 gram gedroogde dadels
  • 5 eetlepels water
  • 1 ei
  • 70 gram speltbloem
  • 75 gram speltvlokken
  • 25 gram havervlokken
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 115 gram noten (pecan, walnoot etc.)
  • 25 gram zaden (pompoen, zonnebloem, lijnzaad)
  • 25 gram cranberry

Details

Bereidingstijd: 40 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig