1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Olijvenbrood recept

23 juli 2014

Olijvenbrood recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

195 minuten

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood! Of toch…? Jawel! De geur van vers gebakken Olijvenbrood! Veel bak plezier!

Ingrediënten

  • 500gr tarwebloem
  • 7gr droge gist
  • 10gr zout
  • 290ml lauw water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100gr zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, gist en zout in een grote kom en roer alles goed door elkaar
  2. Voeg vervolgens het water, olijfolie en als laatste de olijven toe en kneed alles even goed door elkaar
  3. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkbank en kneed het geheel voor ongeveer 8 minuten tot een gladde elastische massa
  4. Zet het deeg opzij en laat het ongeveer 45 minuten rijzen
  5. Kneed het nogmaals voor ongeveer 8 minuten en laat het weer rijzen, dit maal gedurende 30 minuten
  6. Maak van het deeg een ovale brood vorm en strooi de gedroogde oregano op het werkblad
  7. Maak je handen een klein beetje nat en bevochtig de buitenkant van het deeg
  8. Rol de bovenkant van het deeg vervolgens voorzichtig door de oregano
  9. Plaats het deeg op de bakplaat, dek het af met plastic folie en laat het voor de derde keer rijzen voor ongeveer 50 minuten
  10. Verwarm de oven voor terwijl het deeg aan het rijzen is op 200 graden Celcius
  11. Plaats de bakplaat midden in de oven en bak de olijvenbrood in 35 minuten goudbruin
  12. Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijd

Details Olijvenbrood recept

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven