1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Oosterse Kip Kokos Kerriesoep

6 april 2016

Oosterse Kip Kokos Kerriesoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Oosterse Kip Kokos Kerriesoep is een voortvloeisel van één van mijn favoriete Aziatische kerrierecepten. De juiste ingrediënten zorgen voor een typerende pittige en toch ook frisse smaak. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 groene pepers, fijngesneden
  • 6 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 800ml kokosmelk
  • 150ml water
  • 3 limoentjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 150ml zoete chilisaus
  • 300gr gebakken kipfilet, in stukjes gescheurd
  • 200gr basmatirijst
  • bosje fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui glazig in een kontje boter in een grote soeppan en bak aan het einde de groene peper, lente uitjes en knoflook een minuut mee
  2. Voeg de kerriepoeder toe en roer het goed door
  3. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe, roer het goed door en breng het langzaam al roerend aan de kook
  4. Rasp ondertussen de schil van de limoentjes en pers ze vervolgens uit
  5. Voeg de rasp en sap toe aan de soep
  6. Voeg nu ook de zout, zoete chilisaus en kipfilet toe en roer het goed door
  7. Laat de soep op matig vuur 20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan en kook onder de rijst volgens de verpakking
  8. Voeg als laatste de rijst toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken
  9. Garneer de oosterse kip kokos kerriesoep voor het serveren met de fijngesneden verse koriander

Details Oosterse Kip Kokos Kerriesoep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven