1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Oosterse Kip met Zwarte Bonen

15 oktober 2014

Oosterse Kip met Zwarte Bonen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Deze Oosterse Kip met Zwarte Bonen is gemakkelijk te bereiden, gezond en erg lekker! De gemarineerde gebraden kip smaakt fantastisch in combinatie met de gewokte verse groenten! Serveer dit gerecht met bami of rijst. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 500gr kipfilet in blokjes gesneden
  • 75ml water
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 20gr fijngehakte verse gember
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 300gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 groene paprikas, in stukjes gesneden
  • 2 grof versnipperde uien
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze

  1. Klop 2 eetlepels ketjap, de bloem, bruine suiker en peper in een grote kom en voeg de kipfilet toe
  2. Mix het geheel door elkaar, dek de kom af met plasticfolie en zet het minimaal 20 minuten in de koelkast
  3. Verhit het water tot het kookpunt in een wok op hoog vuur en braad de kip in 1 minuten bruin
  4. Laat de kip uitlekken op een bord en zet het opzij
  5. Maak de wok schoon en verhit de plantaardige olie op matig hoog vuur
  6. Fruit de gember en knoflook tot deze gaan geuren
  7. Voeg vervolgens de kip, zwarte bonen en kristalsuiker toe en bak de kip volledig gaar in ongeveer 5 minuten
  8. Roer vervolgens de paprika, ui, wortel, oestersaus en 1 eetlepel ketjap door de kip en bak het geheel nog ongeveer 2 minuten op hoog vuur

Details Oosterse Kip met Zwarte Bonen

Tip: Serveer de Oosterse Kip met Zwarte Bonen met bami of rijst.

Benodigdheden

Niet opgegeven