1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Oosterse Ossenhaas met Paksoi

21 november 2014

Oosterse Ossenhaas met Paksoi

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Er gaat niets boven een goed bereid stukje ossenhaas! Behalve Oosterse Ossenhaas met Paksoi natuurlijk! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 stuks ossenhaas (ongeveer 150gr per stuk)
  • 250ml perensap
  • 200ml ketjap
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels fijngehakte verse gember
  • 1 versnipperde ui
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 1 fijngehakte lente ui
  • 125ml ketchup
  • 125ml witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel sambal
  • 500gr paksoi

Bereidingswijze

  1. Meng de perensap, 125ml ketjap, 1 eetlepel bruine suiker, rode peper, 2 teentjes fijngehakte knoflook, honing, 3/4 van de gember, ui, 1 eetlepel sesamolie en de mirin samen in een afsluitbare bak en meng het goed door elkaar
  2. Voeg de ossenhaas toe en zet het een nacht afgesloten in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 230°C, haal de ossenhaas uit de marinade en kruid beide kanten met zout en peper
  4. Leg het vlees in een ingevette ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten tot het vlees aan de buitenkant bruin en krokant is
  5. Controleer de binnenkant en wanneer je het nog te rood vind zet je het nog een paar minuten terug in de oven
  6. Haal de ossenhaas uit de oven en laat het 10 minuten rusten
  7. Voor de saus, verhit ondertussen 2 eetlepels sesamolie in een sauspan en voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gember en de lente ui toe
  8. Voeg na 4 minuten de ketchup, wijn azijn, 75ml ketjap, 2 eetlepels bruine suiker, sambal en sesamzaadjes toe
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens nog 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  10. Verhit de resterende eetlepel sesamolie in een wok en roerbak de paksoi 3 minuten op hoog vuur
  11. Voeg een pollepel van de saus toe en roer het goed door en haal de pan vervolgens van het vuur
  12. Snij de ossenhaas in plakjes en serveer het met de saus en paksoi

Details Oosterse Ossenhaas met Paksoi

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

Gerelateerde producten