1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Oranje Tompoes recept

12 juli 2014

Oranje Tompoes recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 porties

40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius
  2. Meng het eigeel met de suiker en de bloem in een kom tot een glad mengsel
  3. Doe de melk met het vanillestokje in een steelpan en breng het aan de kook
  4. Eenmaal aan de kook haal dan het stokje eruit, verwijder met een mes het merg en doe dit terug in de melk
  5. Schenk de melk onder voortdurend roeren bij het eimengsel en giet dit terug in de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken
  6. Haal de pan na 10 minuten van het vuur en laat de room afkoelen. Door af en toe te roeren voorkom je dat er een vel op komt
  7. Terwijl de room afkoelt leg je de bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  8. Prik met een vork kleine gaatjes in de plakjes bladerdeeg zodat deze straks niet teveel rijst
  9. Bak de bladerdeeg ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Voor het glazuur, meng de poedersuiker met een eetlepel water zodat het een beetje stroperig maar toch smeerbaar is
  11. Voeg rode en gele kleurstof toe totdat je de juiste kleur oranje hebt
  12. Haal de bladerdeeg uit de oven en laat het op de bakplaat afkoelen
  13. Snij vervolgens de plakjes doormidden zodat je 8 evengrote rechthoekige stukken hebt
  14. Besmeer de helft van de bladerdeeg stukken met de glazuur en verdeel de afgekoelde room over de andere helft van de bladerdeeg stukken
  15. Dek vervolgens elk stukje bladerdeeg met room af met een bladerdeegkapje met glazuur

Ingrediënten

  • 250ml melk
  • 3 eidooiers
  • 25gr bloem
  • 40gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100gr poedersuiker
  • water
  • gele en rode voedingskleurstof

Benodigdheden

Oven

Details Oranje Tompoes recept

Tip: Serveer de Oranje Tompoes tijdens een WK of EK voetbal, Koningsdag of een ander “Oranje” evenement!