1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Pasta Bolognese recept

17 mei 2014

Pasta Bolognese recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Pasta Bolognese recept voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en olie in een grote pan die kan worden afgedekt
  2. Voeg de gehakte wortel, ui, selderij, spek en laurierblaadjes toe. Bak het zachtjes mee totdat het geheel goudbruin is
  3. Voeg het gehakt en knoflook toe en breng het eventueel op smaak met zout en peper. Laat het geheel bakken tot het gehakt niet meer roze is
  4. Voeg daarna de wijn toe en laat het koken tot het vocht redelijk is verminderd. Voeg de champignons, tijm en oregano toe
  5. Meng de tomatenpuree met de bouillon. Voeg dit daarna samen met de tomaten uit blik toe aan de pan. Roer het even goed door en dek de pan af en laat het een paar uur koken op een zo laag mogelijk vuu
  6. Aangezien dit gerecht rustig staat te koken moet u geleidelijk meer vocht toe te voegen. Gebruik hiervoor wijn of een beetje water. Zelf vind ik wijn het lekkerst
  7. Haal de pan na twee uur van het vuur. Verwijder de laurierblaadjes, voeg 2 eetlepels room toe en roer het even goed door
  8. Serveer de saus met warme pasta met vers gebakken brood en geraspte Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 25gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 100gr spekreepjes
  • 500gr rundergehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 125gr champignons
  • 125ml runderbouillon
  • 200ml rode wijn
  • 2 eetlepels koksroom
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • tijm, oregano, zout en peper

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details

Bereidingstijd: 120 minuten