1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Peer Belle Helene recept

7 april 2014

Peer Belle Helene recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Peer Belle Helene recept, een klassiek Frans nagerecht met gestoofde peertjes en chocolade saus. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500ml water
  • 500ml witte wijn
  • 500gr suiker
  • scheutje citroensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 hele steranijs
  • 4 peren
  • 250gr pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Meng het water, de wijn, de suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pan en breng het al roerend aan de kook tot er een siroop ontstaat
  2. Schil de 4 peren en kook ze 5 minuten in de siroop
  3. Laat het geheel nu langzaam afkoelen
  4. Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in deze pan met water
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
  6. Serveer de peertjes in een glas of op een bordje en overgiet deze met de gesmolten chocolade

Details Peer Belle Helene recept

Tip: Serveer de Peer Belle Helene met een bolletje vanille ijs

Benodigdheden

Niet opgegeven