1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Penne alla Amatriciana

22 april 2014

Penne alla Amatriciana

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Penne alla Amatriciana voor 4 personen

Bereidingswijze

Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de spekjes.. Als ze bijna uitgebakken zijn voeg je de in stukjes gesneden rode peper en de knoflook toe. Bak 2 minuten en voeg de gesneden ui toe. Als de ui bruin wordt giet je de gezeegde tomaten en wat zout toe.
Breng het geheel aan de kook.

Kook ondertussen een pond penne in water met een snufje zout al dente. Voeg de pasta toe aan de saus, meng het geheel goed, bestrooi de pasta met de geraspte kaas en klaar is je Penne alla Amatriciana!

Ingrediënten

  • 100 gram gesneden spek (liefst Pancetta)
  • 300 gram gezeefde tomaten,
  • 1 gesneden ui
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • 1 rode spaanse peper
  • 100 gram geraspte (pecorino of Parmezaanse) kaas
  • olijfolie
  • 1 theelepel zout

Details

Benodigd:

Bereidingstijd: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig