1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Penne met Champignons en Serrano Ham

18 februari 2015

Penne met Champignons en Serrano Ham

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

25 minuten

Penne met Champignons en Serrano Ham is een simpel maar lekker recept dat je met elk gemak iedere dag op tafel kunt zetten. De romige en kruidige smaak van de saus past heerlijk bij de zoute ham. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 300gr penne pasta
  • klontje boter
  • 400gr champignons
  • 150gr spekreepjes
  • 1 versnipperde ui
  • 4 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 400ml kookroom
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 8 plakjes Serrano ham

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking
  2. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij ze in grote plakken
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten op hoog vuur
  4. Bak de spekreepjes knapperig in een andere pan en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
  5. Hak de spekreepjes fijn en voeg het toe aan de pan met champignons
  6. Bak het geheel een minuut op middel hoog vuur en voeg vervolgens de ui en knoflook toe
  7. Voeg de mosterd toe wanneer de ui glazig begint te worden en roer alles even goed door
  8. Voeg vervolgens de room en bieslook toe en laat het een paar minuten pruttelen op laag vuur
  9. Roer als laatste de gekookte pasta door het geheel en verdeel het over 4 diepe borden
  10. Garneer de penne pasta met de Serrano ham en een paar blaadjes verse basilicum

Details Penne met Champignons en Serrano Ham

Tip: Breng de pasta eventueel op smaak met vers gemalen peper, zeezout en/of parmezaanse kaas.

Benodigdheden

Niet opgegeven